Solid innrykk med PLIKTER og RETTIGHETER! :)

Første samling med ungdommen!

Ungdom til sommerjobb samlet ved fabrikken Marøya, foto
BEGIVENHET: Første samling på Marøya av årets sommervikarer en viktig begivenhet. Ikke bare for oss i SinkabergHansen, men også de mange ferske ungdommene.

Vel 60 unge – drøye halvparten av årets sommervikarer – var torsdag kveld samlet i kantina ved fabrikken på Marøya. På programmet stod introduksjon, informasjon og signering av avtaler.

Personalsjef Frode Lauritzen og ungdom til sommerjobb, foto.
RETTIGHETER – og plikter. Begge deler går hånd i hånd når første pulje av sommervikarene 2019 får sin info fra personalsjef Frode Lauritzen.

Personalsjef Frode Lauritzen og kvalitetssjef fabrikk Torfinn Myrvold gjennomførte samlingen. Uke 26, siste uka i juni, blir den første av sommerens arbeidsuker for vikarene. Totalt var det 305 ungdommer som søkte sommerjobb hos SinkabergHansen.

I 2019 vil altså SinkabergHansen ha drøye 110 vikarer ved alle våre ulike avdelinger. Blant de som torsdag møtte, var rundt regnet fire av 10 nye. Altså ungdom som tidligere ikke har jobbet hos oss – og for en god del er det også det aller første møtet med arbeidslivet.

Rettigheter – og plikter
Derfor er info om rettigheter, plikter og diverse sentrale forhold viktig. Nå i 2019 er det fjerde gang SinkabergHansen kjører et så vidt stort opplegg med mange sommervikarer.

Som bedriften tidligere har uttrykt, så kunne vi gjort det vesentlig «enklere» for oss ved å ta inn et vesentlig mindre antall – og da eldre og mer erfarne – vikarer. Men dermed ville vi ha gått glipp av den viktige betydningen av å gi ungdommen bred mulighet til å erfare en bit av det lokale arbeidsmarkedet før de gjerne reiser ut for videre utdanning.

Utdeling av skjema og adgangskort til ungdom for sommerjobb, foto.
FORMELT: Utdeling av adgangskort, skjemaer og skriftlig dokumentasjon er en del av «pakken»; her er kvalitetssjef Torfinn Myrvold i full sving …

En fin gjeng!
– Inntrykket av årets ungdom er at det er en fin gjeng. Motiverte, med god blanding av jenter og gutter, samt aldersspredning fra 15 år og oppover, sier personalsjef Frode etter samlingen.

Viktig å ha med seg er at denne første samlingen bare er første trinn på stigen når det gjelder introduksjon og rettledning. Når de unge møter på jobb, vil alle få sin egen «mentor» som veileder i alt fra bekledning til arbeidsrutiner og hygienebestemmelser.

– Vi må aldri tape av syne at vi det er mat vi arbeider med, og at alle som jobber her skal ha en trygg og grei erfaring, framholder kvalitetsleder Torfinn.

Når det gjelder de øvrige sommervikarene, blant annet alle på sjøanlegg og tekniske avdelinger, så planlegges tilsvarende samling for disse noe senere.

Som arbeidstaker har du lønn og rettigheter, men også klare plikter!

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt, og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger. Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.