305 søkte FERIEJOBB hos oss!

305 unge søkte feriejobb!

Igjen; og vi gleder oss stort: Responsen fra ungdom på sommerjobb 2019 i SinkabergHansen er overveldende!
Daglig leder og personalsjef SinakbergHansen, foto
POPULÆRT: – Særs oppløftende søkning også til årets sommerjobber, melder personalsjef Frode Lauritzen (til høyre) som sammen med blant andre daglig leder Svein-Gustav Sinkaberg har en samling på over 300 kandidater å ta fatt på.

Midt i søknadsbunken sitter personalsjef Frode Lauritzen. Om ikke med den i fanget; så iallfall på dataskjermen:

– Konkret kom det ved fristen sist helg inn 305 søknader. Særs oppløftende; og med en overvekt av ungdom fra «nærkommunene» Bindal, Nærøy og Vikna, melder Frode.

Sammen med daglig leder Svein-Gustav Sinkaberg ser han alle søknadene som en ny bekreftelse på at SinkabergHansen er en attraktiv virksomhet å få arbeidserfaring hos. Og ikke minst at den varierte drifta fordelt på mange forskjellige lokasjoner bidrar til det.

Fabrikken blir hovedarena
– Som tidligere vil vi ha behov for klart flest ferievikarer ved fabrikken, men også ved de andre avdelingene skal det rykke inn ungdom, fastslår Frode.

Personalsjefen går nå med et par andre i administrasjonen i gang med å vurdere og sortere søknader. Årets opplegg med skjema på hjemmesida fungerte greit – og forenkler ikke minst det praktiske oppfølgingsarbeidet.

To unge fabrikkarbeidere SinkabergHansen, Marøya, foto
SIST SOMMER: To unge ferievikarer i sving med lakseslakting ved fabrikken på Marøya.

I fjor var 115 med …
Sommeren 2018 oppsummert viste at totalt 115 ungdommer var innom de ulike avdelingene i SinkabergHansen. Tallet i år blir neppe ikke fullt så høyt; først og fremst fordi erfaringen fra i fjor var at en del av jobbeperiodene ved fabrikken ble vel korte.

– Selv om det ennå ikke er avgjort, vil antall ferievikarer ligge på rundt 100. Det som da blir mindre hyggelig, er at vi for en god del ikke vil kunne gi noe tilbud om jobb, sier personalsjefen.

Loddtrekning må til!
En aktuell utfordring er å skille mellom unge folk med lik bakgrunn og lite praksis. Når mange er gradert likt, blir løsningen rett og slett å gjøre en trekning i gruppen.

Men om langt ifra alle får tilbud om sommerjobb i SbH, så skal iallfall grei tilbakemelding gå til samtlige.

– Planen er å ha hovedrunden klar i løpet av mars, slik at e-posten til hver enkelt kommer før påske; altså første del av april måned, sier Frode.

Neste trinn for de som får et tilbud, er å svare opp og bekrefte at de tar årets sommerjobb. Det betyr at det også kan komme til noe «påfyll» av navn noe senere ut på våren.

– Men målet er at de aller fleste skal være avklart så tidlig som mulig, slik at folk kan planlegge sommerferien sin best mulig, sier Frode og Svein-Gustav som benytter anledningen til å takke alle som i denne omgang søkte sommerjobb i SinkabergHansen.

Vi må delvis ty til loddtrekning for å fullføre utvelgelsen!

Driftsteknikere SinkabergHansen ved matfisklokalitet, foto
UTEJOBB: Også ved matfisklokalitetene skal ferievikarer inn – her et motiv fra Kråkøya i Vikna knipset nå i vinter.

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt, og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger. Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.